השמך טיפול בטכניקת הפריית מבחנה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/12/2001 | 13:41 | מאת: מי

לאחר כמה זמן כדאי להמשיך טיפול בטכניקת הפריית מבחנה (כאשר לאחר השלב של שאיבת הביציות הראשונה והחזרת העובר הופיע גירוי יתר שחלתי? האם זה נכון שצריך לחכות כ= 3 חודשים? ומה הסיבה להמתנה?

אין הכרח לחכות 3 חודשים, ממתינים עד שבשחלות לא יוותרו יותר סיצטות משמעותיות. לעתים ניתן גם לבצע טיפול מיד לאחר הטיפול הקודם, תלוי כמובן בהחלטתו של הרופא המטפל. ברור שאם הייתה תגובה חזקה מאד בטיפול האחרון, הרופא יעדיף להמתין קצת יותר זמן עד שיעלמו כל הסיצטות מהשחלות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית