מחזור מגמגם ואי פוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/09/2001 | 22:00 | מאת: דינה

שלום רב, בעלי ואני מנסים להרות מזה שנה וחודשיים. לאחרונה ביצענו שני מעקבי זקיקים בהם נראה מצב התפתחות תקין לקראת הביוץ, הן מבחינת גודל הזקיק והן מבחינת עובי רירית הרחם. יצויין כי כל הבדיקות (פרופיל הורמונלי+ספירת זרע) היו תקינות לחלוטין. המחזור שלי מופיע כל 33-35 יום והוא מחולק לשתי תקופות; האחת של כיומיים, בהם הדימום חלש מאד, הפסקה של כחמישה ימים ולאחריהם כחמישה ימים של דימום מאסיבי. כאשר ניסיתי לבדוק באמצעות מעקב הזקיקים איזה מן הדימומים הנ"ל מופיע 14 לאחר מועד הביוץ החזוי, מצאתי כי פעם אחת הדימום השני ובפעם השניה הדימום הראשון (אשר הופיע כמעין הפרשה חומה). שאלותי הן: א. האם התופעה מוכרת? ב. האם ניתן לקבוע מהו המחזור שלי מבין שני הדימומים,וזאת על מנת שאוכל לדעת מתי להתחיל את הספירה של 5 ימים לצורך טיפול בIkaklomin אותו אני מתחילה החודש? ג.מהם הנתונים הסטטיסטים אשר מתייחסים למצבנו? ד. האם יש השפעה לכך שהעניין גורם לי ללחץ, ולמצב רוח ירוד? אודה על תשובתך בהקדם. דינה

בעזרת בדיקות בדם של ההורמונים אסטרדיול ופרוגסטרון, בשילוב עם מעקב זקיקים בעזרת אולטראסאונד, ניתן "לעשות סדר" ולקבוע בדייקנות מתי את מבייצת וכיצד את מגיבה לטיפול. ברור שללחץ יש השפעה על הגוף, אך טרם פגשתי זוג "רגוע" (באמת) בין המטופלים שלי (לפחות בישראל). ולמרות זאת, יש לנו הצלחות רבות ומרבית הזוגות עם או בלי הלחץ משיגים הריון. כמובן שהטיפולים מסייעים לגוף "לשלוט" בתופעות הלוואי הפיזיולוגיות של "הלחץ."

25/09/2001 | 22:42 | מאת: דינה

ראשית תודה על ההתיחסות המהירה. ברצוני לחדד את השאלה לגבי קביעת מועד תחילת הוסת: הוראות הרופא שלי היו להתחיל בלקיחת איקאקלומין החל ביום החמישי מתחילת הוסת. לפי הבנתי, במצב כזה לא ניתן לעשות עדיין אולטרסאונד לבדיקת זקיקים/בדיקת דם של אסטרדיול ופרוגסטרון כייון שזהו שלב מוקדם מאד בוסת. נא חדד תשובתך מבחינה אופרטיבית: אם אני לקראת הופעת "וסת מגמגמת" מה עלי לעשות/לבקש מהרופא שלי עמ"נ לקבוע מהו היום החמישי לוסת? תודה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית