הזרעה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/12/2001 | 14:49 | מאת: רות

שלום רב, אני מנסה להרות במשך שנה וקצת. כיום אני אחרי מחזור טיפול באקוקלומין אסטרופם, כוריגון והזרעה. טיפול זה לא צלח ואף נאלצתי להמתין חודש בין טיפולים עקב הופעת ציסטה . בחודש זה אנסה שוב על ידי אותו טיפול. שאלותי הן כדילקמן: אני מבייצת בצורה סדירה ולא אצלי ולא אצל בעלי גילו בעיה(אי פוריות שאינה מוסברת): 1. האם טיפול שכזה למרות ביוץ סדיר ממולץ? 2. כמה שעות לאחר הזרקת הכוריגון יש לעבור הזרעה על מנת להצליח בה? 3. אם ההזרעה נעשתה כ-שלוש שעות לאחר ניתנת הזרע זו בעיה? האם יש זמן אופטימלי? 4. כמה זמן עלי לשכב לאחר ההזרעה? לתשובותייך אודה, רות

22/12/2001 | 15:10 | מאת: ד"ר מיכה באום

הטיפול המומלץ לעקרות בלתי מוסברת הינו גירוי שחלתי עם מנוטרופינים(פרגונל ודומיו )וביצוע הזרעה .הסיכוי להרות בכל מחזור שכזה עומד על 17 אחוז. הביוץ מתרחש סביב 36 שעות ממתן כוריגון ןאת ההזרעה מומלץ לבצע קודם לכן. לא הוכח יתרון בשכיבה לאחר הזרעה . בהצלחה .

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית