חוזרת על שאלתי לגבי פריון ודלקות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/12/2001 | 01:05 | מאת: נועה

לרופאים שלום רב, אני שוב חוזרת על שאלתי ,כי לא קבלתי מענה. אני מטופלת המרפאת פריון שנה + מוגדרת כפולייסטית .הפרוטוקול הוא של פרגונל (מנוגון) + כריגון+הזרעות+ גסטון. אני סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן חלקן עם דם בשתן. הדלקות מופיעות גם לאחר קיום יחסי מין. בברור אורולוגי הוחלט על טיפול מונע בשל שכיחות התופעה ,הטיפול שהוחלט עליו הוא טיפול באנטיביוטיקה (ציפורל 250 מ"ג) כל פעם אחרי או לפני קיום יחסי מין. שאלותי הן: 1. האם בדלקות החוזרות ונשנות מגבירות את לקושי בכניסה להריון. 2. האם מותר לי לקחת אנטיביוטיקה למרות שזה מינון נמוך בעת טיפולים או הריון. 3. האם בשל בעיה זאת יש לעבור ל IVF ולא לנמשיך לנסות בדרך הטיפול שמומלץ עליה כיום מקווה לקבל תשובה, בתודה מראש. נועה

22/12/2001 | 15:43 | מאת: ד"ר מיכה באום

זיהומים חוזרים באיברי האגן עלולים לפגוע בתפקוד השחלתי.ניתן ליטול טיפול אנטיביוטי על פי הקטגוריות המותרות הן במהלך טיפולי פיריון והן בזמן הריון .באם לא יושג הריון בטיפולים שציינת לא יהיה מנוס מביצוע הפריה חוץ גופית. בהצלחה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית