חצוצרות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/09/2001 | 09:25 | מאת: קרן

שלום רב, מתוך סקרנות אחר שעברתי מס' הפריות מבחנה מהסיבה שאחת מהחצוצרות "חולות" האם קיים דרך לגרום להם להבריא בצילום רחם נראב כי אחת מהם סתומה בוודאות והשניה המעבר בה לא ברור , לאחר מס' נסיונות כושלים של הזרעה הוחלט לעבור איתי להפריית מבחנה שאלתי היא האם יש קשר בין ההריון החוץ ריחמי שנגרם לי לבין זה שהם חולות, או בשל הגרידה שעברתי לאחר הריון שנקלט באופן טבעי ולא התפתח, כיצד החצוצרות הגיעו למצב שלהם, כי סביר להניח שבנקודה תחלתית הם היו בריאות לחלוטין מאחר וכבר נקלטתי באופן טבעי . שאלותיי: האם ניתן בניתוח כלשהי "לפתוח" את החצוצרות ולגרום להם להבריא או שלקחת בחשבון שכל פעם שארצה להיכנס להריון אאלץ לעבור הפריית מבחנה , שהיא הדרך היחידה מבחינת הרפואה לעקוף את החצוצרות "החולות" עלל מנת שיתרחש הריון. בתודה רבה מראש

ניתן בניתוח (טובופלסטיקה) לנסות לשקם חצוצרות פגועות. ההצלחה של ניתוחים אלה תלויה בחומרת הפגיעה בחצוצרות ובמיומנות המנתח. מאחר ורוב המומחים לפריון סבורים כיום שההצלחה של טיפולי הפרייה חוץ גופית מובטחת יותר מאשר בניסיון לתיקון ניתוחי, מקובל בישראל (היכן שהטיפולים כמעט חינם!) להעדיף בדרך כלל טיפולי הפרייה. עם זאת, אצל נשים צעירות, שייהנו משנים רבות של פריון במידה והניתוח יצליח, מקובל יותר להמליץ על ניתוח. כאמור הנתון העיקרי שיקבע את סיכויי הצלחת הניתוח הוא חומרת הפגיעה בחצוצרות. החצוצרות יכולות להיפגע לכל אורך חייך, בעיקר מהרגע שהתחלת לקיים יחסים, בעקבות דלקת -- שלא תמיד מודעים לה. ברור שיתכן לעתים קשר בין גרידה לדלקת ופגיעה בחצוצרות. קיים סיכון מוגבר בשיעור ניכר להריון מחוץ לרחם אצל נשים שחוו דלקות באגן (PID) או שידוע אצלן על פגיעה בחצוצרות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית