אקקלומין וכוריגון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/12/2001 | 10:32 | מאת: ענת

שלום רב בעלי ואני מנסים כשנה ללא הצלחה להכנס להריון הרופאה שלי המליצה על טיפול באקקלומין / זריקת כוריגון / השבחת זרע במחזור הטיפול הראשון (שלא הצליח) סבלתי מדימומים וכאבי התכוצויות כ 5 שעות לאחר הזרקת הזרע רופא אחר עמו התיעצתי טוען שטיפול באקקלומין הוא שגוי מאחר ואולטראסאונד הראה שאני מבייצת באופן תקין ואילו אקקלומין פוגע ברירית הרחם. הוא המליץ על תרופות אחרות הניתנות בזריקה. מבקשת בבקשה חוות דעת נוספת לגבי האקקלומין והכוריגון ואם ניתן לקבל הסבר לגבי הדמום/הכאבים שהופיעו בהזרקת הזרע בתודה מראש ענת

20/12/2001 | 13:37 | מאת: ד"ר מיכה באום

הכאבים לאחר הזרעה יכולים לנבוע מהמדיום בו נתון הזרע שעבר הכנה להזרעה .באשר לסוגיה איקאקלומין או הזרקות אין תשובה חד משמעית . בדר"כ נהוג להתחיל מן הקל אל הכבד איקאקלומין ואח"כ לעבור לזריקות במיוחד באלו שנכשלו בטיפול באיקאקלומין . בהצלחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית