CMV וטיפול

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/12/2001 | 12:06 | מאת: לימי

שלום! לפני כחודש חליתי בוירוס CMV . הבדיקה שעיתי הייתה בתאריך 22/11. אני כבר 3 שבועות לא חולה וחזרתי לעצמי. היום הגיעה התשובה שזה חיובי. אני מטופלת בהזרעות ומתכוונת לעבור לIVF . על טופס הבדיקה כתבו המלצה לחזור על הבדיקה לאחר 3 שבועות. עבר חודש. שאלתי היא האם יש עוד בדיקות שכדאי לעשות חוץ מהבדיקה הנ"ל והקשורות אליה? כמו כן, מתי אני אוכל להתחיל טיפול נוסף? אודה לתשובה מהירה!

17/12/2001 | 13:19 | מאת: נטע

היי, כמי שחלתה לפני כשנה ב- CMV בהיותי בהריון בשבוע 20 (ובעקבות המחלה נאלצתי לעבור הפסקת הריון), נוגדני המחלה נשארים בגוף זמן רב, לפעמים חודש ולפעמים אפילו שנה. במקרה שלי עברו 4 חודשים עד אשר קיבלתי תשובה כי ה- IGM הינו שלילי. לגבי ה- IGG ישאר חיובי לכל החיים, מאחר וחלית במחלה ואת כרגע מחוסנת. תלוי גם במקרה, האם זהו זיהום ראשוני או משני. בכל מקרה לא כדאי (לדעתי) לקחת סיכון ולחכות עד אשר ה- IGM יהיה חיובי ורק אז לנסות להכנס להריון (בכל דרך שהיא). מאחר והסיכון בהדבקת העובר הינו קיים, ועובר שנדבק ב- CMV יכול לפתח מומים קשים ביותר של חירשות, עיוורון ושלא נדע... שיהיה בהצלחה. נטע

18/12/2001 | 21:04 | מאת: לימי

היי! תודה שענית לי . אצלי בשונה ממך ה- IGG שלילי ו- IGM חיובי מה זה אומר? האם הלכת למומחה למחלות זיהומיות?

17/12/2001 | 14:13 | מאת: ד"ר מיכה באום

רצוי לעקוב אחרי רמות ה- IgM ה- IgG כלפי נגיף ה- CMV אם זו חשיפתיך הראשונה לנגיף ישנם מחקרים הממליצים לנסות ולהרות לאחר התחלת עליית ה- IgG ,אחרים ממליצים להמתין להעלמות ה-IgM. בהצלחה.

18/12/2001 | 21:07 | מאת: לימי

ד"ר תודה , לא ציינתי את הנתונים: IgG= 18 iu/ml IgM=POSITIVE גדול מ-0.7 אודה לקבלת דעתך? האם עלי להסתפק בבדיקה חוזרת דרך רופאת משפחה או ללכת למומוחה למחלות זיהומיות?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית