הפריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/12/2001 | 11:27 | מאת: עינבל

עברתי מספר מחזורי IVF, בכולם מעט ביציות (3-4),כולן מופרות ועוברים מאד יפים. היה הריון כימי אחד והריון שהפסיק להתפתח בשבוע 6. שאלות: 1.האם יש קשר בין איכות העוברים בשלב שבו הם מוחזרים לרחם ונראים מצויין לבין אפשרות של פגמים כרומוזומלים שמונעים התפתחות הריון תקין? 2. האם יש קשר בין פרוטוקול טיפול ושיפור איכות ביצית,שוב מאספקט גנטי/כרומוזומלי או שזה מצב נתון ואין אפשרות לשנות? 3. יש סיכוי בגילי (40) שבין מעט הביציות שנותרו יש גם טובות ולא פגומות שיביאו להריון תקין או שאנחנו נלחמים בתחנות רוח?

1. כן, איכות העוברים בין היתר משקפת את ההתפתחות הכומוזומאלית, למרות שיתכן עובר שנראה לכאורה "מושלם" והינו פגום מאד גנטית. 2. התשובה לא חד משמעית, מאחר ושום פרוטוקול לא ישנה את האיכות הנתונה של הביציות בשחלה או הזרע. אבל בהחלט ניתן ורצוי לנסות להשפיע על איכות הביצית על ידי שינוי הפרוטוקול. 3. כן, הניסיון מורה שעל ידי טיפולים חוזרים ניתן למצוא את הביציות התקינות ולהשיג הריון גם אצל נשים בנות 40. הדבר כרוך ביותר טיפולים וכמובן שלא בהכרח מצליח. מספר הביציות שמושג בכל טיפול ומספר העוברים שמתפתחים כמובן שמסייע לקבוע את סיכויי ההצלחה. לא מזמן השגתי הריון אצל אישה בת 45, אחרי שהחזרתי לרחמה 7 עוברים. באופן לא מפתיע רק אחד מהעוברים נקלט, אך בשבוע שעבר התקבלו תוצאות דיקור מי השפיר והראו שהעובר תקין לחלוטין מבחינה כרומוזומאלית למרות הגיל התקדם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית