טיפול חדש

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/12/2001 | 23:13 | מאת: מוניקה

עברתי הפלה טבעית בשבוע 7,כששבוע קודם לא היה דופק לעובר.. הרופא שלי הציע-והשאיר להחלטתי-אפשרות של חזרה לטיפול כבר במחזור הקרוב ,שזה אומר דיכוי של סינרל מיום 20 למחזור הנוכחי,כלומר יום 20 מדימום ההפלה. האם יש בכך סיכון? בעצם לא ברור מתי יהיה ביוץ,ולוקחים במקרה כזה חישוב של מחזורים רגילים שלי בהם ביוץ בערך ביום 14. אשמח לשמוע חוו"ד האם זה מהיר מדי והאם יש סיכוי לתגובה סבירה לטיפול.

לגבי מועד התחלת הטיפול, הרי מה שחשוב זה לשים לב כי הוסת הראשונה הינה "נורמלית" דבר שיעיד כי רירית הרחם חזרה כנראה להיות תקינה (ואין בעיה כמו שארית או הידבקויות בחלל הרחם בעקבות ההפלה). ההנחה היא שמועד הביוץ יהיה לפני היום ה- 20 למחזור. במקרה זה מתן הסינרל ימנע ממילא את הביוץ הטבעי הבא שלך, כך שאין משמעות במקרה זה למחזורים הטבעיים הבאים. כמובן שבמידה והביוץ מאד יאחר (יותר מ- 20 יום), לא יהיה ביוץ טבעי כלל בגלל הסינרל, ולא יופיע דמם וסתי. לכן אני בדרך כלל מעדיף להמתין לוסת הראשונה לאחר הפלה לפני תחילת טיפול.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית