ניתוח או הפרייה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/09/2001 | 19:05 | מאת: עירית

בעלי ואני נמצאים בטיפולי פוריות, עברתי ניתוח להוצאת ציסטה משחלה שמאלית, כיום לאחר שנה יש לי גוש בגודל של כ - 6 ס"מ בשחלה השמאלית עם הדבקויות ואנדומטריוסיס ( הרופא הגדיר אותו כקשה), טיפול ההפרייה הראשון נכשל אנו לקראת הטיפול השני בשל כאבים עזים שיש לי בבטן הומלץ על ניתוח להוצאת השחלה ולשיחרור ההדבקויות, הרופא המטפל ממליץ לעבור טיפול הפריה נוסף לפני שאעבור ניתוח. האם במצבי יש סיכוי שהטיפולים יעזרו? האם כדאי לעבור ניתוח להוצאת השחלה?( בטיפול הראשון לא היו אפילו זקיקים קטנים)? האם מומלץ לעבור הפרייה נוספת או לעבור מייד ניתוח? ( הרופא הסביר לי שהניתוח מאוד קשה בשל המיקום הקרוב למעיים ולשלפוחית השתן ואנו חוששים מאוד)

לעירית שלום, השאלה שלך מצוינת מאחר והיא נוגעת באחת המחלוקות "החמות" בין מומחי הפריון, וכמו כל מחלוקת אין על כך תשובה חד משמעית. צריך לזכור שניתוח אצלך מסובך ביותר ויש רק מספר מצומצם של מנתחים שמיומנים בפעולות מסוג זה. תמיד קיימת סכנה של ממש שתאבדי חלק לא מבוטל מהרקמה השחלתית במהלך הניתוח. מאידך, הסיכון לזיהום במהלך טיפולי הפריה בנשים עם אנדומטריוזיס בשחלה גבוהה יחסית. לטעמי, אם הגבת טוב (ביציות במספר טוב ~10, ועוברים באיכות טובה) יש הגיון רב בעצה של הרופא שלך לדחות את הניתוח ולנסות טיפול נוסף.

17/09/2001 | 08:54 | מאת: עירית

מספר הזקיקים היה 6, אך היו 4 ביציות ורק ביצית התפתחה לעובר 1, שהתפתח לתא 1 בלבד, מלכתחילה נאמר לי שהסיכוי להפריה זו שואף ל - 0 אך עדיין כדאי לנסות, האם נתון זה יכול לשנות את התמונה לגבי העתיד? האם תוכל להמליץ לי על מנתח מומחה ?אני גרה בצפון הארץ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית