איקקלומין ומחזור מגמגם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/12/2001 | 18:16 | מאת: רחלי

ד" באום שלום רב, להלן שאלה שנשאלה ב-12.2 ולא נענתה: אנחנו מנסים להרות שנה וחודשיים. בדיקת זרע תקינה ואצלי אובחנו שחלות פוליציסטיות, למרות שבכל מעקבי הזקיקים שעשיתי גם ללא כל טיפול תמיד היה זקיק מוביל שהגיע ל19-18 מ"מ ועובי רירית 9-8. שני מחזורי טיפול באיקקלומין 5*1 הראו התמונה הבאה: מחזור I: יום 12 שני זקיקים בגדלים של 18 ו-19 מ"מ ועוד 5 זקיקים בגודל14-13, רירית 7מ"מ. מחזורII: יום 14 שני זקיקים בגודל 17 ו-20מ"מ, רירית 8 וכן ריר "טוב" לפני ביוץ לדברי הרופא. שאלותי: 1.המחזור שלי מאז ומתמיד הופיע בצורה "מגמגמת", דהיינו מס' ימים של דימום חלש מאד ורק כ-5 ימים לאחר מכן דימום רציני במשך4-3 ימים. זו גם צורת הופעת הוסת בשני מחזורי הטיפול עם איקקלומין. האם זה אומר שאיקקלומין אינו יעיל אצלי מאחר שאינו משנה כלום לכאורה? מדוע מופיע הוסת בצורה כזו? 2.כפי שהזכרתי, השחלות שלי הן במבנה פוליציסטי אך הבדיקות ההורמונליות בשבוע I של וסת תקינות(כולל יחס בין LH/ FSH), איני סובלת מעודף משקל/אקנה/שיעור/עודף אנדרוגנים. כ"כ גם ללא טיפול נצפה תמיד זקיק מוביל. האם מצב כזה עדיין ידוע ככזה שעלול לגרום בעיה בביוץ,או שכדאי לבדוק קיום בעיה מכאנית?אודה על תשובתך,אני מאד מיואשת.

13/12/2001 | 14:51 | מאת: ד"ר מיכה באום

העדר השינוי במחזור אינו מעיד בהכרח על חוסר השפעת הטיפול. נראה שתגובתיך לטיפול טובה . במידה ולא יושג ההריון המיוחל לאחר שד\לושה מחזורי איקאקלומין יש לשקול ולבצע צילום רחם ואז להחליט על המשך טיפול אולי באמצעות תכשירים אחרים. בהצלחה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית