הריון בחודש הפסקה מטיפולים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/09/2001 | 13:46 | מאת: גלית

שלום רב, אני פוליציסטית ונמצאת כעת בחודש הפסקה, האם ההורמונים שקבלתי בחודשים ההאחרונים ברציפות (ארבעה מחזורי טיפול : שלושה איקקלומין ואחד גונל אף ) יכולים להשפיע גם החודש ולהסדיר ביוץ/מחזור? כיצד קורה שישנן בנות עם שחלות פוליציסטיות שנכנסות להריון ללא ההורמונים?(דוקא בחודש ההפסקה). תמיד סברתי שאין ביכולתןשל הפוליציסטיות לבייץ באופן טבעי כיון שהביציות שלהן לא מבשילות (עודף LH), ולאחרונה אני שומעת יותר ויותר סיפורים מעודדים. מה ההסבר ? בתודה, גלית

נשים עם שחלות פוליסיצטיות בהחלט יכולות לבייץ באופן עצמוני (ספוטני) ולהרות. הבעיה היא שאצל נשים רבות עם שחלות פוליסיצטיות הביוץ לא סדיר ונדיר, ועל כן יקח להן זמן רב ללא טיפול "לפגוע בול" ולהרות. הטיפולים ההורמונליים מגדילים את הסיכוי להרות, אך בדרך כלל לא "פותרים את הבעיה", כלומר בהפסקה לאחר הטיפול הביוץ לא הופך לפתע סדיר, למרות שכאמור הוא בהחלט עשוי להתרחש.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית