זריקות לפני שאיבה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/11/2001 | 11:15 | מאת: גל

בבוקר יום ראשון הקרוב תהיה לי שאיבה. אתמול (יום חמישי) הזרקתי פעם אחרונה גונל F . היום (יום שישי) בלילה אני אזריק כוריגון. האם זה הגיוני שאין צורך להזריק גונל F גם ביום שישי ושבת? האם הזקיקים יכולים שלא להמשיך להתפתח בשל כך? תודה!

הכוריגון ניתן רק לאחר שהסתיים שלב "גיוס" הזקיקים, ומניחים שהביציות שבזקיקים בשלות לקראת הביוץ. על כן, אין טעם להמשיך במתן ההורמון FSH (שאחד משמותיו המסחריים הינו גונל F) לאחר מתן הכוריגון, מאחר ובשלב זה אין מעוניינים שהזקיקים (או הביציות שבתוכם) ימשיכו להתפתח כי אם שיעברו את תהליך ההבשלה הסופי.

02/12/2001 | 20:46 | מאת: מרב

גל, רק רציתי לאחרל לך המון הצלחה!!! לי יש ילד בן 7 לאחר טיפול באיקוקלמין וילד שני בן שנה וחצי לאחר הפריה חמישית. אז זה מצליח בסופו של דבר. אני מקווה שזה יצליח אבל גם אם לא - אל תתיאשי!!! מחזיקה לך אצבעות! מרב

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית