חומצה פולית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

28/11/2001 | 08:16 | מאת: טלי

שלום רב, ברצוני לשאול מהי חומצה פולית? עד כמה שידוע לי מומלץ להשתמש בחומצה פולית 3 חודשעם לפני הריון ו- 3 אחרי הריון? האם משתשמשים חודש לפני הריון זה יעיל? תודה.

אני חושב שאת מבלבלת קצת. חומצה פולית אכן מומלץ לקחת לפני ההריון המתוכנן על מנת להפחית את הסיכון למומים בתעלת העצבים של העובר. אין המלצה לקחת חומצה פולית אחרי הלידה, אך יש כאלה שממליצים לקחת כדורי ברזל גם לאחר הלידה.

02/12/2001 | 18:57 | מאת: גילי

טלי הי נראה לי שבילבלו אותך קצת, רצוי / מומלץ (כדי למנוע מומים בעובר) לקחת חומצה פולית 3 חודשים לפני ההריון ולהמשיך לקחת את הכדורים במהלך השליש הראשון (שלושה חושדים ראשונים) של ההריון - ולא אחרי ההריון, שאז ראי תשובת הרופא. חוץ מזה עדיף לקחת חודש לפני מאשר בכלל לא . . .

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית