עיתוי ההזרעה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/11/2001 | 07:54 | מאת: דדד

שלום, אנחנו צריכים להתחיל תהליך הזרעה החודש. ע"פ הוראת הרופא יש ליטול 2 כדורי איקקמומיל החל מהיום החמישי למחזור למשך 5 ימים. ביום ה-13 יש לעשות אולטרסאונד ולהתקשר לרופא בשעות עבודתו (אחה"צ) ולהקריא את התוצאות. אם תקין עלי לקחת זריקת כוריגון ועל בעלי לעשות השבחת זרע ולהגיע לרופא תוך שעתיים. אם לא תקין שוב אולטרסאונד כעבור יומייים ... שאלותי: 1. נאמר לי כי במידה והיום ה-13 אינו יום עבודה של הרופא (שעובד ב- א,ג,ה) יש לדחות את האולטרסאונד ביום אחד, מה שקורה לי החודש. האם אין סיכוי שאפספס כך את יום הביוץ ? (יום ה-13 יוצא ביום ב' ולכן אאלץ לדחות זאת ליום ה-14) 2. האם זה תקין לחזור על התהליך אחרי יומיים במקרה שהזקיקים לא בשלים מספיק או שמא עדיף לחזור על התהליך כעבור יום ? 3. האם בשל הצורך בתאימות עם ימי עבודת הרופא היית ממליץ לעשות את התהליך באופן פרטי ? תודה מראש.

1. יש סיכיו קטן בלבד ש"תפספסי " את הביוץ. ניתן ליתר ביטחון להקדים את יום הבדיקות במקום לדחות אותו. 2. מקובל וסביר לחזור על הבדיקות כעבור יומיים ברוב המקרים. 3. לא, אם הרופא טוב הוא בטוח יודע מה שהוא עושה, ומורגל בהתאמת המעקב אחר הטיפול בהתאם לימי עבודתו.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית