הפריה באחוזים נמוכים- האם ישנה סיבה לכך?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/11/2001 | 19:26 | מאת: שמואל

שלום! אתמול בשאיבת ביציות הוצאו עשרה ביציות. היום בבוקר התברר כי מתוכן רק שמונה עברו תהליך מיקרומניפולציה(שתיים מן הבציות לא היו מתאימות לתהליך) ורק ביצית אחת מכולן הופרתה. שאלתנו היא האם ישנה סיבה לאחוז כה נמוך של הצלחה בהפריה? (בפעמים קודמות היו לנו בסביבות החמישים אחוזי הצלחה בהפריית הבציות) תודה מראש.

קודם כל יתכן ובבדיקה חוזרת כעבור יום ימצא כי יותר ביציות הופרו. הסיבות לאחוז הפריות נמוך, אצל אישה שבעבר היו לה אחוזי הפריה טובים, רבות. בין היתר ייתכן כי החודש היה שינוי בפרוטוקול השריית הביוץ או בתגובה לו, כך שלא כל הביציות היו "בשלות". אפשרות אחרת היא ירידה בחיוניות תאי הזרע החודש. כמובן שגם לתנאים במעבדה ולעבודת הביולוגיות תתכן השפעה על התוצאה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית