הזרעות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/11/2001 | 12:18 | מאת: ליאור

רציתי לדעת איך עובד תהליך ה הזרעות

כבר כתבתי על כך בפרוט בפורום בדפים קודמים (עייני). בקיצור: 1. "האיסוף" – לאחר שמזהים מתי עומד להתרחש הביוץ, מביאים את דגימת הזרע (הזרמה) למעבדה (תוך כשעה מהאיסוף). 2. "ההשבחה" -- במעבדה הזרמה תעבור תהליך השבחה במשך כשעה. בתהליך "ההשבחה" ירוכזו תאי הזרע החיוניים ביותר בנפח קטן של נוזל מיוחד ("מדיה") שמעושר בחומרים שמשמרים ומשפרים את תנועתיות הזרע. 3. "ההזרעה" -- בעזרת צנתר פלסטיק דקיק, שיוחדר בעד צוואר הרחם, יוזרק הזרע "המושבח" ישירות לתוך חלל הרחם בסמוך לפתחי החצוצרות.

10/11/2001 | 20:21 | מאת: ענת

אני עברתי 4 הזרעות. לפני ההזרעה יש להגיע לזקיקים בגודל של בערך 18 מ"מ , את זה עושים ע"י הזרקת הורמונים זריקות בשם מטרודין , gonal ועוד. אחרי שהזקיקים הגיעו לגודל הרצוי יש זריקה בשם כוריגון שגורמת לביוץ. לוקחים את הזרע של בן הזוג ולאחר השבחה מעבירים אותו אל האישה. זה לא כואב, רק קצת לא נעים. לפי דעתי, אחוזי ההצלחה בהזרעה הם לא גבוהים. בהצלחה בכל מקרה!

11/11/2001 | 13:24 | מאת: א. - פציינטית

האמירה כי סיכויי ההצלחה בהזרעות אינם גבוהים היא מאד אינדיבידואלית. במקרה שלי מתוך 4 הזרעות בטיפולו של פרופ' זיידמן - הריתי פעמיים. כך, שסיכויי ההצלחה טובים למדי. בהצלחה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית