מיקרומניפולציה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/11/2001 | 23:08 | מאת: אלון

מה ההבדל מבחינת איכות עובר בהפרייה חוץ גופית "רגילה" לבין מיקרומניפולצייה?? מבחינה הגיונית אני מבין שבהפרייה רגילה הזרע "המוצלח" ביותר חודר ואילו במיקרומניפולציה במעבדה מחליטים איזה זרע יחדור לביצית גם אם הוא לא המוצלח ביותר. אני מבין שבמעבדה לא ניתן לבחור כמו הטבע את איכות הזרעון אלא רק לפי צורתו. האם הדבר משפיע על הסיכויי להמשך הריון לאחר החזרת עוברים?

אין ירידה משמעותיתבשיעור ההריונות בהחזרת עוברים שהופרו בעזרת ICSI, אבל באופן תיאורטי יש באמת פגיעה מסוימת בתהליך "הברירה הטבעית."

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית