תרומת ביציות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/11/2001 | 20:17 | מאת: איילת

שלום, היות ובגיל 45 יש קושי להרות גם בהפריה חוץ גופית, נאמר לי גם על ידך פרופ' זיידמן (כאן בפורום), נותרה אופציה של תרומת ביציות שלא מתאפשרת בינתיים בארץ. (הבנתי שזה בתהליכים אישור, כך שיתכן שיתאפשר עוד מס' חודשים), אבל לי אין עודף זמן לחכות לאפשרות שזה יאושר בעתיד עקב גילי. נאמר לי שנשים רבות נשלחות ע"י הרופאים המטפלים לקפריסין ועוברות שם את התהליך. הייתי מעדיפה כמובן לנסות טיפולי הפרייה . בכל אופן, אני מעוניינת לדעת במה כרוך התהליך של תרומת הביציות ( אם אפשר לדעת על מקור אותן ביציות ובכלל. תודה איילת

תהליך תרומת הביציות פשוט יחסית. את צריכה ליטול כדורים הורמונלים שיכינו את רירית הרחם שלך לקליטה (אין בכלל זריקות בתהליך), בסמוך למועד שבו התורמת עוברת שאיבת ביציות. מספר ימים לאחר הפרית הביציות עם זרע בן זוג (או זרע תורם) מחזירים את העוברים לרחם. באשר לטיפול בחו"ל (כולל קפריסין), ישנן גישות שונות. ישנם רופאים שמלווים באופן אישי את המטופלת ואף מתלווים אליה לקפריסין, בעוד שרופאים אחרים חוסכים בעלויות ופשוט מכינים אותך להחזרה בעוד, שאת בעצמך מתקשרת עם המרכז בחו"ל ובוחרת את התורמת (לפי גילה, מקצוע, צבע עינים ושיער, מבנה גוף, וכו'). יש לציין שלאחרונה נאסרה האפשרות להפרות את ביציות התורמת בחו"ל ולהשיב את העוברים (המוקפאים) להחזרה בישראל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית