apla

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/11/2001 | 07:53 | מאת: דנית

שלום, הבנתי כי קיימות מספר בדיקות לבדיקת נוגדנים של האם לעובר, בינהם בדיקת apla. מהי בדיקה זו? היכן מבצעים אותה? והאם יש בדיקות נוספות בנושא? תודה.

בדיקות APLA, לא בודקות נוגדנים כנגד העובר, כי אם דווקא נוגדנים עצמיים של האם נגד רקמות בגופה. מדובר בשורה ארוכה ומורכבת של בדיקות שיכולות להעיד על מחלות בהן המערכת החיסונית פועלת באופן לא מבוקר כנגד רקמות הגוף ("מחלות אוטואימוניות"). כחלק מהברור להפלות חוזרות נהוג להמליץ לבצע חלק מהבדיקות הללו.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית