הומאופתיה כאמצעי לסדר ביוץ

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/11/2001 | 14:25 | מאת: דנאי

התעננינתי בחנויות טבע, האם יש להם טבליות לסידור הביוץ, ההורמונים והמחזור החודשי, היות ואני מנסה להיכנס להיריון כבר חצי שנה ולא מצליחה. המחזור שלי אינו סדיר, הוא לפעמים בכלל לא מגיע ורק ארגסט עוזר לי לקבל מחזור. בשל כך, יתכן ולא היו לי ביוצים ולכן גם לא הייתה אפשרות של הריון. בחנות הטבע המליצו לי לקחת את הטבליות של "טבעוני": אוליגופיטום, מנוליסטיקה ואומגלין. שאלותיי: 1. האם ידוע על ה"תרופות" הללו כמועילות? 2. האם במידה והרופא שלי יחליט לתת לי טיפול כמו איקקלומין כדי לסדר ביוץ, זה יכול להפריע ? כלומר- שילוב של שני הדברים- האם זה אסור? תודה על התשובות.

לא ידוע לי על כל תועלת מוכחת בטיפול הומאופטי בנושא פריון. לא סביר שטיפול מסוג זה יפריע לטיפול עם איקקלומין.

10/06/2002 | 17:27 | מאת: דר" אוטה לימנט

לדנאי ולכל מעונין שלום! קודם כל אני מקווה שהצלחת בינתיים להכנס להריון. ברצוני להסביר קצת על הומאופתיה קלאסית: כשמשהו באוטו מתקלקל, אנו מחליפים או מתקנים את החלק המקולקל וממשיכים לנסוע. יופי. לגבי בני אדם הדבר פחות פשוט. למה? כי אנחנו לא אוטו (נכון, יש אנשים שדי דומים לזה, אבל ...) יש לנו נפש. כשמשהו בהתמודדות הנפשית/רגשית לא מסתדר לנו בחיים הבעיה יורדת למישור הגופני ומתבטא שם - כבעיה חריפה (לדוגמה דלקת בנרתיק), - כבעיה בתפקוד (לדוגמה חסר מחזור של ספורטאית בתקופה של תחרויות) - כבעיה כרונית עם שינוים ברקמה שבדרך כלל לא עוברת לבד (גידול למשל). הרבה נשים נכנסות להריון בעזרת טיפול הפריה או התערבות רפואית אחרת. לפי דעתי רצוי במגביל או לפני זה לנסות לפתור בעיות פוריות בהומאופתיה או שיטה אחרת שמתיחסת לשאלות הבאות: מה הגוף שלי רוצה להביע בזה שהוא מסרב להכנס להיריון? - בעיות בדימוי כאשה או אמא? - חוויות טראומטיות בעבר? - יחס לאמא? ... הטיפול בהומאופתיה קלאסית היא מותאמת לכל אשה אישית. איו פתרונות סטנדרטיות. כשבאים אלי 10 אנשים עם אותה אבחנה רפואית, אז סביר להניח, שכמעט כל אחד מהם צריך לקבל טיפול אחר, כדי שהדבר יעזור. כי הקושי הנפשי אצל כל אחד שונה ובנוסף כל אחד בא עם שילוב שונה של מחלות אחרות ומעפיינים נוספים. בטיפול הומאופתי מקבלים חומר שמספק לאדם (גוף ונפש) "הוראות" איך לתפקד יותר טוב, איך להיות יותר מאוזן ובריא. טיפול הומאופתי מוצלח מלווה לעיתים זמני בתופעות שליליות כמו עייפות מוגברת, שפעת קלה יום בכי או עצבנות או החמרה זמנית של בעיה קיימת. אלה הרמזים שהאדם עובר שינוים של "ניקיון" ובהמשך צפוי שיפור. שיטת טיפול זו לא מכוונת לבעיה מסויימת אלא תמיד מטפלת בכל האדם. אכן גם צפוים שיפור בכל המישורים שבעיתיים אצל כל אחד: שינה, אנרגיה, מחלות ... עקב כך היא מומלצת לכל אשה לפני היריון. זו שיטה בטוחה ויעילה. תחשבו: בכל תא בגופי תמון הידע איך כל דבר בגופי צריך להראות ולתפקד. לפעמים אנחנו צריכים תזכורת איך להשתמש בידע הזה. הומאופתיה היא אחת השיטות לעשות זאת. תהיו שמחים ובריאים אוטה (אל תהיו אוטו .... ) פרופ' זיידמן כתב/ה: > > לא ידוע לי על כל תועלת מוכחת בטיפול הומאופטי בנושא פריון. לא > סביר שטיפול מסוג זה יפריע לטיפול עם איקקלומין.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית