ביוץ מוקדם - רזרבה נמוכה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/11/2020 | 18:03 | מאת: תמר

שלום פרופסור יקר, אני סובלת מרזרבה נמוכה, FSH = 8.5 AMH - 0.65 בת 36 . עברתי שאיבה 1, בה נשאבו 6 זקיקים מתוכם 5 ביציות. להבנתי מהרופאה שטיפלה בי, היה ביוץ מוקדם ולכן חוסר סנכון מלא בין הגדילה של הזקיקים והבציות שהבשילו. מה שברצוני לשאול , האם הביוץ מוקדם קשור לעליה מוקדמת של LH בהכרח ? התחלתי פרוטוקול ארוך . כאשר בעוד מספר ימים אתחיל להזריק מונפור. האם לדעתך גונל עדיף על מונפור ? או שילוב של השניים במקרה כזה ? ואם עדיף מינון נמוך או גבוה ? תודה, תמר

ביוץ מוקדם קשור בד"כ לעליה מוקדמת של LH. לא תמיד. אין הבדל גדול בין גונל למונפור ואני באמת מעדיף שילוב של השניים. בד"כ עדיף מינון גבוה למיקסום התגובה השחלתית.

01/12/2020 | 16:09 | מאת: תמר

אז איך מונעים את זה ?

למשל על ידי פרוטוקול ארוך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית