אחרי הפלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/11/2020 | 13:04 | מאת: יעל

שלום פרופ זיידמן, פניתי לפני כמה ימים וכעת מוסיפה מידע לכן פותחת שאלה חדשה. בת 40, לאחר הפלה בשבוע 9 (זרע תורם). 4.10 ציטוטק 11.10 מנה שניה של ציטוטק עקב שארית קטנה 18.10 באולטרסאונד רחם נקי לגמרי, רירית 8, 3 זקיקים גדולים (17-21) בשחלה שמאל. 22.10 אסטרדיול 2796 LH-1.8 P- 3 FSH-1.9 כלומר טרם היה ביוץ למרות זקיקים גדולים. ביום שישי האחרון (כמעט 5 שבועות אחרי ציטוטק) החל דימום חלש, רובו חום, מעט דם טרי. ביום ראשון - אסטרדיול 899, פרוגסטרון 3.2, LH-1.2 לאור המשכות הדימום הבוקר (שלישי) חזרתי על הבדיקה כולל אולטרסאונד. אסטרדיול 958, פרוגסטרון 3.1, LH-2.2 בטא שלילית. רירית 12, זקיקים 13, 19 בשחלה שמאל וגם ציסטה בגודל 31×38 צלולה בשחלה שמאל. מה מראות התוצאות? מה הדימום שיש כעת אם לא מחזור ולא ירידת בטא? מה משמעות הציסטה? להיכן נעלמו הזקיקים שהיו אחרי הציטוטק אם לא היה ביוץ ולא מחזור? מתי אקבל מחזור "נורמלי"? סליחה על ריבוי השאלות... הרופא שלי לא עונה לי על השאלות ואני ממש דואגת. המון תודה מראש.

התוצאות מראות שיש לך ציסטה ושטרם בייצת. הציסטה תיספג עם הזמן בד"כ. הזקיקים נוטים להיספג עם הזמן גם אם לא בייצו. סביר שתקבלי ווסת תוך 2-4 שבועות.

12/11/2020 | 01:04 | מאת: יעל

תודה רבה על המענה. 1. מדוע יש כעת דימום? 2. האם ניתן לקצר את פרק הזמן עד המחזור? 3. האם יהיה ניתן להתחיל טיפול נוסף במחזור הקרוב?

1. אולי עוד לא התחלת לבייץ. 2. כן. ניתן למשל לקחת גלולות. 3. כן. אם הכול תקין.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית