החומר בו משתמשים בהשבחת זרע-מוקפא ולא מוקפא

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/11/2020 | 16:10 | מאת: רוית

שלום פרופ. זיידמן שוב .. הבנתי שיש איזשהו חומר בו משתמשים בעת השבחת הזרע . אוכל לשאול מה החומר או לפחות מה ההשלכות שלו ?.. האם יש בחומר הזה משהו שיכול להיות פחות טוב לגוף ?.. חשבתי שזה טבעי לגמרי ורק עושים לזרע סוג של בירור \ ניקוי.. 2. האם במתן דגימה של זרע בן זוג - לא משתמשים בחומר זה בהשבחה ? ... תודה רבה !

1. יש תמיסות שונות שמשמשות להשבחת הזרע. בד"כ הם מכילים מי מלח, חומר ששומר על ה- PH של התמיסה ולעתים מוסיפים גם אלבומין. זה לא אמור להיות בעל משמעות רבה עבור הפעולה. 2. אם לא עושים השבחה או הכנה, אז אין צורך בתמיסה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית