ירידת מספר זקיקים במהלך טיפול עם גונאל אף

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/11/2020 | 08:59 | מאת: דנה

שלום פרופ', אני מטופלת פוריות כבר כשנה. אני בת 26. בהתחלה ניסינו טבעי (בלי תרופות ) ולא הלך.. אחרי זה עברנו לאיקוקלמין לפחות 3- 4 פעמים .. בין לבין היו חודשים שלא יכולתי לעשות (בגל קורונה או כי הייתה לי ציסטה) . בפעמיים האחרונות אני מזריקה גונאל אף .. בפעם הראשונה שהתחלתי היו לי 12 זקיקים והייתי מזריקה גונאל אף 75 למשך כ6 ימים והיה לי סיכון לגירוי יתר ולהריון מרובה עוברים אבל בכל מקרה החלטנו לעשות הזרעה - לא נכנסתי להריון. והיה לי גירוי קל לאחר הזרעה. חודש לאחר מכן לא יכולתי לעשות טיפול כי נוצרה לי ציסטה בגלל הטיפול , ועכשיו הגענו לחודש הזה . החודש ביום השלישי למחזור עשיתי בדיקות והרופא נתן לי גונאל אף 50 הפעם, בגלל הריבוי פעםם קודמת. התחלתי עם התרופה ביום החמישי של המחזור לאחר הזרקות של 5 ימים נראה זקיק אחד של 10 מ"מ , אסטרדיול 418, פרוגסטרון 2.7. נתנו לי להזריק עוד 4 ימים (יום 14 למחזור) והיו לי 5 זקיקים - 10,10,10,12,12. אסטרדיול 299, פרוגסטרון 2.0. נתנו לי עוד 3 ימים, 17 למחזור והיה לי 6 זקיקים - 10,11,11,12,12,13. (הכי גדול 13, ב3 ימים זה גדל רק ב1) אסטרדיול 331 , פרוגסטרון2.2, היום לאחר עוד 4 ימים של זריקות גונאל אף 50, פתאום יש לי 3 זקיקים בלבד , הכי גדול 13, הקטנים יותר 11,10. אני כבר ביום ה21 מתחילת מחזור ואני עם כמעט שבועיים וחצי זריקות. איך זה הגיוני שהיו לי 6 ועכשיו יש לי 3 זקיקים , וזה לא גדל בכלל אחרי כל ה4 ימים האלה של זריקות , אלא להפך מספרם של הזקיקים ניהייה קטן יותר והזקיק הגדול ביותר הוא 13 כמו שהיה לפני. מה ההסבר לזה? האם הלך לי החודש? האם עוד שבוע אקבל מחזור למרות שהזקיק הכי גדול הוא 13 ולא זז ?

מינון נמוך של גונל מקדם לעתים קרובות קבוצה קטנה בלבד של זקיקים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית