בדיקות - מהן, מה משמעותן ומתי לבצען

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/11/2020 | 09:10 | מאת: ענת

שלום, כרגע ממתינה לתוצאות בטא מסבב החזרת מוקפאים. לוקחת: קרינון, דופסטון, אסטרופם, מיקרופירין ודקסמתזון. לאור סבב ההחזרה שלא התנהל לטעמי החלטתי להחליף רופא והרופא החדש נתן לי לבצע 2 בדיקות: thyroid peroxidase (TPO) ab Thyroglobulin TM Battery רציתי לשאול אותך פרופ זיידמן: 1. האם ניתן לבצע את הבדיקות כעת בעוד אני לוקחת את כל הכדורים שציינתי מעלה. האם כדורים אלו (למשל סטרואידים ומדללי דם והורמונים) לא יכולים להשפיע על תוצאות הבדיקות? 2. מה מטרת בדיקות אלו במסגרת טיפולי ivf? לא ממש הספקתי לשאול את הרופא על כך.

1. הסטרואידים אכן יכולים להשפיע על התוצאות. 2. לא לגמרי ברור. אולי לשלול תגובה אוטואימונית.

06/11/2020 | 20:44 | מאת: ענת

תודה על המענה פרופ זיידמן. היום לאחר בטא שלילית הפסקתי את התמיכה ואת הדקסמטזון. מתי ניתן לבצע את הבדיקות שכתבתי כך שלא יושפעו מהסטראודים? כמו כן, לשם המשך טיפולי ivf התבקשתי לחדש בדיקות פרופיל הורמונלי. בהנחה ואקבל מחזור תוך יומיים בערך ואבצע את הבדיקות ביום השני למחזור - האם הבדיקות יושפעו מההורמונים (קרינון, אסטרופם, דופסטון) והסטרואידים שלקחתי עד עכשיו? תודה ושבת שלום.

1. כדאי להמתין כחודש לאחר הסטרואידים. 2. יושפעו, אבל אפשר לעשות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית