מתי ומדוע צריך להפסיק תמיכה לפני הפלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/10/2020 | 01:19 | מאת: אני

רופא הפוריות אמר לי ללכת למיון נשים לעשות הפלה (לנסות בכדורים מפיגין, ציטוטק). ואמר לי להפסיק תמיכה כי עלי להפסיק תמיכה לפחות יומיים לפני מיון נשים. מדוע? הרי אשה שלא עושה טיפולי פוריות ולא לוקחת תמיכה מגיעה להפלה כזו גם עם פרוגסטרון גבוה. אז מדוע להפסיק? השאלה שלי נובעת מזה שבמיון עושים עוד אולטרסאונד לוודא לפני שמורים על הפלה. וזה מרגיש לי טוב שיש עוד בדיקה נוספת לפני הפלה. אולם אם אפסיק תמיכה יומיים לפני (אני בשבוע 9 + 0 מחושב משאיבה) אז בדיקת אולטרסאונד נוספת תהיה חסרת משמעות.לא?

לא כדאי להפסיק תמיכה אם יש ספק לגבי תקינות ההיריון. הפרוגסטרון שניתן כתמיכה נוגד את הפעילות של מפיג'ין ולכן יש סתירה ביניהם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית