בדיקת פרופיל הורמונלי חוזרת

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/09/2020 | 18:30 | מאת: שמרית

שלום בת 28, ביצעתי בדיקת פרופיל הורמונלי במחזור של החודש הזה( יום שלילי למחזור ) התוצאות : FSH 13.81 IU\L LH 6.5 IU\L Estradiol 260 Pmol\L במחזור של החודש שעבר ( גם יום שלישי למחזור) התקבלו התוצאות כדלקמן : ESTRADIOL (E-2) 143 pmol\L PROGESTERONE 0.58 ng\mL LH 7.0 IU\L FSH 21.28 IU\L PROLACTIN 14.04 ng\mL TESTOSTERONE- TOTAL 0.21ng\mL TSH 1.14 uIU\ml T4-FREE 14.52 pmol\L עשיתי גם בדיקת amh והתוצאה היא 0.16 pg\ml , מה מסביר הירידה בfsh בחודש הזה ? מה משמעות הבדיקות ?

ערכי FSH נוטים לעלות ולרדת לאורך היום ובמשך המחזור, כך ששינויים כאלה שכיחים. נראה שהרזרבה השחלתית שלך נמוכה ביחס לגילך.

16/09/2020 | 10:45 | מאת: שמרית

האם ערך האסטרדיול 260 pmol\L מעוות את התמונה ? בגלל זה ירד ה fsh ? או שסטייה זאת מ200 pmol נחשבת כלא משמעותית?

רק מעט משמעותית.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית