שאיבת ביציות עבור הפריה-IVF \ שימור ..

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/09/2020 | 12:41 | מאת: ענבל

פרופ. זיידמן שלום לך ותודה.. האם ניתן לבקש בפעולת ה - IVF שכוללת שאיבת ביציות - גם לבצע הפרייה (זרע תורם..) וגם .. לבקש שיקפיאו חלק מהביציות לשימוש עתידי בעת שאנשא לבן זוג ?..... אני בת 41 .. שאלה נוספת בבקשה : הבנתי שבגיל זה - לא ניתן לבצע שאיבת ביציות לשימור עבור בן זוג עתידי .. למה ? מסיבה פזיולוגית או מסיבת אי מימון ? האם מימון הקפאת ביציות נעשה רק על ידי המטופלת ? המון תודה לך .. וכל הכבוד לך ...

לפי הנחיות משרד הבריאות אסור אחרי גיל 41 להקפיא ביצית לשימור פריון בגלל סיכויי ההצלחה הנמוכים. אם אין סיבה רפואית אז מימון הקפאת ביציות נעשה על חשבון המטופלת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית