שימוש בזרע תורם להזרעה מול הפריה חוץ גופית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/09/2020 | 17:11 | מאת: יפעת

שלום לך ד"ר זיידמן .. אם יורשה לי לשאולך..האם שימוש במנת זרע תורם בכל פעם אחת - יעיל יותר בהפריה חוץ גופית מאשר בהזרעה ? הבנתי שבהפריה חוץ גופית , מנת זרע אחת תוכל לבצע הפריה של כמה ביציות , ובהזרעה תוך ריחמית - כל מנה למעשה תוכל להפרות ביצית אחת . האם זה אומר שמבחינת "חיסכון" בקניית מנות הזרע - בהפריה חוץ גופית , מנת זרע אחת תוכל כאמור להפרות כמה ביציות ואז בשאיבה אחת - כשמוסרים מנת זרע אחת זה יספיק לאותה השאיבה ובמקרה הזה צריכים לקנות פחות מנות זרע מאשר בהזרעות ?.. (באופן סטטיסטי כמובן..) תודה רבה...

נכון, בהפריה חוץ גופית , מנת זרע אחת תוכל לבצע הפריה של כמה ביציות ולכן יעילה יותר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית