הקפאת ביציות -גיל 41

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/09/2020 | 09:40 | מאת: דואגת

פרופ' שלום אני כמעט בת 41. באוקטובר ימלאו לי 41. הלכתי לפני לרופא בקופ"ח ובאופן פרטי על מנת להתחיל הליך שימור פוריות. קיבלתי הפניה לבצע בדיקות שונות ועשיתי אותם וכעת אני אמורה ללכת לרופא מנתח ששואב את הביציות על מנת שיקבע לי פרוטוקול טיפול תרופתי לפני השאיבה. כלומר אני אתחיל בהזרקות הורמונם לפני גיל 41 אבל אני לא יודעת אם מבחינה רפואית השאיבה תתבצע לפני שימלאו לי גיל 41 כי יכול להיות שלא יהיה מספיק זקיקים ויוחלט לבצע שאיבה בחודש אחר כך או כל סיבה רפואית אחרת שתמנע את זה בחודש הקרוב והמחזור הבא יכול להיות רק אחרי שימלאו לי 41. כלומר בגיל 41 וחודש. על פי משרד הבריאות נמי שהתחילה בהליך לפני גיל 41 יכולה להמשיך לאחר גיל 41 כל עוד נמשך התהליך לפי סטנדרטים רפואיים מקובלים. אבל האם זה אומר שאני חייבת שתהיה שאיבה אחת לפחות לפני גיל 41 או כל עוד אני נמצאת בהליך ומקבלת זריקות ומעקב זקיקים לפני גיל 41 אני יכולה להמשיך בהליך גם אם השאיבה בפועל תהיה לאחר שימלאו לי גיל 41? בבקשה תשובתך חשוב לי מאוד כי אני ממש לחוצה שתהיה לי בעיה עם זה! תודה!!

לא ימנעו ממך להקפיא אם תתחילי את התהליך לפני 41, גם אם לא תספיקי לעשות את השאיבה עצמה לפני כן.

05/09/2020 | 21:00 | מאת: דואגת

תודה רבה הרגעת אותי! מה זה אומר בפועל להתחיל את התהליך? כלומר מה עלי להתחיל לעשות מה שעשיתי עד כה זה: בדיקות דם+US גניקולוגי+בדיקת כירורג שדּ+AMH+ קבלת יעוץ עבור הבדיקות מרופא נשים ומרופא פריון במסגרת קופת חולים עכשיו צריכה ללכת לרופא שעושה שאיבות ולקבל ממנו מרשמים לטיפול תרופתי. האם אם אספיק לעשות את זה - זה יחשב שהתחלתי את התהליך ואוכל לעשות את השאיבה כאשר המצב הרפואי יאפשר זאת כלומר בעוד חודש או חודשיים? תודה!!

כדאי להזדרז ולפנות לרופא.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית