שאלה דחופה לגבי הזרעה..............

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/09/2020 | 14:30 | מאת: הזרעה

שלום פרופ'.. זה יהיה קצת ארוך כדי להסביר לך את כל המצב במלואו.. אני בהזרעה השישית שלי.. בסס הזה הרופאה נתנה לי גונאל אף 75 מהיום השישי של הוסת למשך 4 ימים.. במעקב אחרי ה4 ימים הללו התוצאות שלו היו : אולטרסאונד - שחלה ימנית 13 , שחלה שמאלית 15,14,13. בדיקות דם - אסטרדיול 1767 ופרוגסטרון 2.9. הרופאה נתנה לי עוד יומיים של גונאל אף.. כשחזרתי למעקב התוצאות היו : אולטרסאונד - שחלה ימנית 5 זקיקים בגדים של 15 13 12 11 10 ושחלה שמאל 6 זקיקים בגדים של 16 14 13 13 11 10. בדיקות שם - אסטרדיול 3166 ופרוגסטרון 3.5. הרופאה אמרה שזה הרבה אז נתנה לי יום אחד מנוחה מהגונאל אף ואמרה לי לחזור יום למחרת לראות אם יש התקדמות.. היום חזרתי ואלו התוצאות : אולטרסאונג - שחלה ימנית 5 זקיקים בגדים של 16 14 13 12 12 ושחלה שמאל 7 זקיקים בגדים של 16 14 14 16 18 12 13. בדיקות דם : אסטרדיול 4194 ופרוסגסטרון 2.8. היא התקשרה אלי ואמרה לי שכעיקרון יש לי זקיק של 18 אז כבר אפשר להזריק אוביטרל ולבוא להזרעה ביום שישי אבל... וזה אבל גדול. בגלל שיש לי ככ הרבה זקיקים והורמונים גבוהים זה יכול לגרום לגירוי יתר. אז היא נתנה לי החליט אם לעשות את ההזרעה החודש או לא. אז יש לי כמה שאלות : 1. מה אתה היית ממליץ לי לעשות? לעשות הזרעה בכל מקרה ולשתות הרבה מים ולהיות במעקב צמוד כמו שהיא הציעה? או לא לעשות החודש? כי היא אמרה שאם שתייה של הרבה מים ומנוחה יכול להועיל. 2. האם כמות כזו של זקיקים יכולה לגרום לריבוי עוברים? הזקיקים של 16 בטח גם יגדלו עד ההזרעה.. ויש לי 3 כאלה. 3. אם במידה ואעשה הזרעה ויהי לי גירוי יתר.. אני אוכל להמשיך בטיפולים או שזה גורם לנזק ולא אוכל להמשיך טיפולים ולהרות? 4.היא אמרה לי שאם אני עושה את ההזרעה אז להזריק רק חצי אוביטרל בגלל המצב ולהיות במעקב על עצמי ועל השתן שלי וכאבים ובחילות.. האם זה בסדר? 5.אחרי ההזרעה הייתי אמורה ללכת לטייל בצפון באותו יום.. וחם שם ולמרות שאשתה הרבה מים עדיף שלא אלך או שאם אשתה הרבה ואהיה בצל זה בסדר?(במידה ואעשה הזרעה)

החשש הוא באמת לא רק לגירוי יתר שחלתי אלא גם לריבוי עוברים. לא אמורה להיות לך בעיה לנסוע לטייל אם תשתי הרבה.

03/09/2020 | 22:57 | מאת: הזרעה

אז מה אתה מציע בעצם? הרופאה נתנה לי להזריק רק חצי אוביטרל כגי להוריד רצת מהגירוי.. השאלה מה לדעתך כדי לעשןת?

תלוי ברמת הסיכון שאת בוחרת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית