השפעות פרוגסטרון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/08/2020 | 14:55 | מאת: יעל

שלום פרופ' לפני יומיים עברתי החזרת 2 עוברים טריים יום 5. מקבלת כתמיכה אסטרופם (בשל הכנה עם לטרזול), דופסטון ואוטרגסטן. בעברי הזרעות והחזרת מוקפא בהם קיבלתי תמיכה ב-3 חצאי אוביטרל בלבד. בעת התמיכה באוביטרל הרגשתי גודש ורגישות בשדיים, יציאות קשות ומלאות לאחר אכילה. כעת עם תמיכת הכדורים ללא תחושות כלל (פרט לנפיחות בבטן). האם העדר תחושות ובעיקר העדר גודש ורגישות בשדיים מעידים על רמות פרוגסטרון נמוכות באופן מטריד? האם יתכן והתופעות יופיעו בהמשך? עוד טרם ההחזרה פניתי לרופא בבקשה להוסיף אוביטרל או זריקת פרוגסטרון אך לדבריו התמיכה בכדורים מספקת ואין צורך להוסיף דבר. חוששת לכישלון התהליך בשל תמיכה לא מספקת. האם יש צדק בחששותי? האם העדר תסמינים מנבא תמיכה לא מספקת? תודה מראש

אין צורך בתופעות לוואי על מנת לתת תמיכה מספקת. נראה שאת מקבל תמיכה טובה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית