פרוגסטרון גורם לי למגרנות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/08/2020 | 14:18 | מאת: עדי

שלום, אני סובלת ממגרנות באופן כללי. 4 ימים אחרי פרוגסטרון (קרינון) בוקר ערב לתמיכה התחילו לי מגרנות שנובעות מהפרוגסטרון בוודאות. איך אוכל לעבור את הטיפול ככה? מותר לקחת בלי סוף משכחי כאבים זה לא מזיק לעובר הפוטנציאלי?אפשר אולי להוריד מינון בלי שהטיפול יפגע?

אפשר לנסות לשנות את התמיכה ואת המינון.

23/08/2020 | 14:51 | מאת: עדי

הציעו לי להחליף לאוביטרל (ניתן רק עוד היום), אבל אמרו שיש עדיפות לקרינון. האם יש סיכון בהחלפה, שתהיה ירידה בפרוגסטרון וזה יפגע בסיכויים?( בנתיים אני עוד איכשהו מסדרת אבל חוששת מה יהיה בהמשך ) הם אמרו שאני יכולה להמשיך את הקרינון והאוביטרל עד שאדע בוודאות היכן אני עומדת? ז"א זריקה היום ואם ארצה להחליף בסוף אז גם ביום רביעי. האם זה לא יגרום דווקא ליצירת עודף פרוגסטרון כי אלו שתי סוגי תמיכה ואז אני עושה יותר נזק? אני אובדת עצות, אודה לך מאד אם תוכל ייעץ לי.

23/08/2020 | 14:54 | מאת: עדי

שכחתי לציין שמדובר על מוקפא על מחזור טבעי

23/08/2020 | 16:00 | מאת: עדי

פרט נוסף, אולי חשוב, כשבוע לפני קבלת מחזור, לא בסבב טיפול, ללא הורמונים(מחזור שני אחרי שאיבה ללא החזרה), בדקתי פרוגסטרון והוא היה 18.4

23/08/2020 | 22:51 | מאת: עדי

מתנצלת, ממש. כדי לא לפספס את המומנטום לקחתי גם אוביטרל וגם קרינון, האם לקיחת הקרינון יכולה לנוון את פעולת האויבטרל? האם אפשר אולי לקחת מעכשיו קרינון רק פעם ביום במקום פעמיים מבלי לפגוע בדבר ובעצם לתפוס 2 ציפורים. שוב, מתנצלת והמון המון תודה

פעילות האוביטרל מותנת בתפקוד הגופיף הצהוב בשחלה. קשה להעריך זאת כל עוד את לוקחת במקביל קרינון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית