המשך שאלה בעניין וודאות זהות העובר מתורם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/08/2020 | 11:36 | מאת: דניאל

פרופ' זיידמן היקר תודה לך על המענה המהיר והמקצועי והיעיל. מזכירה כי שאלנו בעניין קיום יחסים יומיים שלושה לפני ווסת ורצון לוודא כי ההחזרה החודש היא מהתורם ולא מבן זוגי עימו קיימתי את היחסים. מוסיפה לשאול ברשותך עוד שתי שאלות - כתבת "כנראה" שאין בעיה"- האם זה עניין של ניסוח או התכוונת שיכולה להיות אפשרות שאיכשהו תהיה הפריה מבן זוגי ולא נדע מאיפה הילד במקרה של היריון בע"ה גם כשהיחסים היו לפני הווסת? יכולה להיות לנו וודאות מוחלטת במקרה הנל שהיריון בעה יהיה מההחזרה ולא מקיום יחסים 3 ימים לפני ווסת... ( גם כשההחזרה היא על בסיס הורמונלי שמשחק בביוץ הטבעי שלי כמו אסטרופם , אנדומטרין דופסטון וכו')? אנחנו כמןבן מעדיפים לא לדחות בחודש אם אין צורך אך חשוב לנו לוודא לפני שמתחילה לקחת הורמונים שבעזרת השם לא יכול להתפתח היריון ממנו (בן הזוג) וכן תהיה לנו וודאות על זהות העובר. מחכים לקרוא את דעתך. בהערכה רבה תודה רבה לך פרופסור!!!

מאחר וקשה לדעת בוודאות את מועד הביוץ, עדיף תמיד לדחות בחודש על מנת למנוע ספק.

13/08/2020 | 01:30 | מאת: דניאל

פרופסור זיידמן , מוסיפה כי מועד הביוץ המדויק כן ידוע לנו כי אני במעקבי ביוץ - היחסים היו כשבוע וחצי לאחר הביוץ. לכן הרשנו לעצמינו. האם עם נתון זה כן ניתן לקיים את ההחזרה החודש ולהסתמך על כך שקיבלתי היום ווסת והיחסים לפני כן היו מספיק זמן אחרי ביוץ בוודאות ?

נראה שהסיכוי להיריון קלוש, אבל אם אתם משום מה מוטרדים, אז אין בעיה לדחות בחודש את הטיפול.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית