הרופא מבקש קריוטיפ מבן זוגי האם רלוונטי?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/07/2020 | 23:56 | מאת: שרית

עברתי הפלה לפניי חצי שנה וכעת בודקים התפתחות של הריון חדש.כנראה שהרופא שלי נרתע מדימום שהיה לי באותו שבוע 5 של ההפלה הקודמת.ביקש שבעלי יעשה בדיקת קריוטיפ.העניין שקופת החולים עוד לפניי שנה לא אישרה משום שלטענתה על הקריוטיפ אחראית האישה ואם אצל התורמת הכל תקין מדוע לבעלי יש צורך בכך משום שאצלו לא נשתנה המבנה הכרומוזולי.מה דעתך?

נדיר שהקריוטיפ יהיה לא תקין, אבל הבדיקה מומלצת במקרה של שלוש הפלות חוזרות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית