מדוע יש מעט תרומות ביצית בארץ

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/07/2020 | 21:06 | מאת: כוכבית

מדוע בישראל יש פחות תרומות ביצית מנשים ישראליות וההמתנה ארוכה והרוב בחו"ל? קראתי לא פעם על נשים ישראליות שמעוניינות לתרום ביציות שלהן. ומדוע התורים ארוכים כל כך כשמדובר בארץ? האם יש מאחורי זה אינטרס של מרפאות ורופאים להרוויח יותר כסף מתרומה בחו"ל? כי הרי ידוע שבארץ העלויות יהיו זולות יותר מאישה ישראלית.

יש הרבה סיבות. בעיקר מורכבות החוק בישראל. למשל חובה לרשום ברבנות את התורמת והנתרמת. מעורר רתיעה. הצורך בהקמת ועדה יקרה ומורכבת לאשר את הנתרמות. תקראי את החוק ותביני. מלא רצון טוב ותובנות, אבל מאד מסובך ליישום. ישראל גם ארץ קטנה ולא כל אישה מרגישה בנוח עם הרעיון שילדים ביולוגים משלה יסתובבו בקרבתה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית