זקיק וביצית מחזור רגיל וגלולות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/06/2020 | 01:50 | מאת: שלום

שלום, אשמח למענה ל-2 שאלות, ייתכן והן מביכות מעט כשאלה בכלל, אך לא מצאתי על כך מידע 1. במחזור רגיל הרי משתחררת הביצית, גלולות מבטלות את תהליך הביוץ, אז מהוא בעצם המחזור תחת גלולות? כלומר אם לא משתחררת ביצית, מהו בעצם המחזור? 2. בהמשך לשאלה ה-1, האם זה בעצם מטיב עם כמות הזקיקים שיש, האם למי שלוקחת גלולות באופן קבוע שנים, בפרט בגיל 38, יהיה אולי יותר זקיקים ממי שלא לוקחת גלולות. כי כל חודש בעצם לא השתחררה ביצית. תודה רבה

1. בניה ופירוק של הרירית בהשפעת ההורמונים שבגלולה. 2. לא. בגלל שגיוס הזקיקים נמשך כל העת תחת הגלולות, כמו אצל כל אישה, רק הביוץ, או ההבשלה הסופית של הזקיק המוביל נמנעים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית