מועד החזרת עוברים והסיכוי להשרשה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/11/2001 | 17:34 | מאת: אורלי

אני ובן זוגי מיועדים לעבור שאיבת ביציות והוצאת זרע ביום חמישי לצורך הפרייה בדרך של ICSI. שאלתי היא האם יש למועד החזרת העוברים (כעבור יומיים שלושה, או כעבור חמישה) השפעה על הסיכוי להשרשה, וכמו כן האם יש פקטורים נוספים היכולים לשפר את הסיכוי להשרשה (כגון תזונה וכד'). בנוסף אשמח לדעת מהי הסטיסטיקה לגבי ההצלחה להפרות את הביציות שנשאבו בדרך של ICSI מתוך סה"כ מספר הביציות שהצליחו לשאוב. כמו כן אשמח לטיפים באופן כללי לגבי השאיבה וההחזרה. תודה ! אורלי

אין הבדל משמעותי בהצלחה בין החזרה ביום 2 או 3, אם כי לעתים ביום 3 קל יותר לבחור את העוברים הטובים ביותר להחזרה. החזרה ביום 5 או 6 (בלסטוציסטים) כבר אינה "פופולארית", אם כי לעובר ששורד באופן טוב עד יום 5 או 6 יש כנראה סיכויי השרשה טובים יותר. גורמים רבים משפיעים על הצלחת ההשרשה, מעובי הרירית ועד שיטת ההחזרה. בדרך כלל משיגים לפחות 70% הפריות לאחר ICSI, אך הדבר מותנה גם באיכות הביציות והזרע.

06/11/2001 | 18:13 | מאת: אורלי

תודה רבה על התגובה המהירה !!!

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית