האם לבצע הפסקה עם deah

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/04/2020 | 12:14 | מאת: מנטר

שלום, אני לוקחת deah כבר כשלושה שבועות, כרגע יש הפסקה של הטיפולים בגלל הקורונה. במקביל אנחנו ממשיכים לנסות באופן טבעי. האם להמשיך עם הdeah ברציפות או להפסיק בזמן המוערך של הביוץ? כיוון שהבנתי שאם נוטלים בזמן הריון יכול לעשות מומים. תודה וחג שמח

DHEA לא נמצא כגורם למומים, אך מאחר שאין תועלת בנטילתו בזמן היריון, ההמלצה היא להפסיק לקחת DHEA כאשר מאובחן היריון. צריך לזכור שדווקא נטילה ממושכת וברצף של DHEA במשך 4-6 חודשים עשויה לתת את ההשפעה המרבית. יתרה מזאת, מאחר שנמצא כי נטילת DHEA יכולה להפחית את שיעור ההפלות בנשים עם רזרבה שחלתית נמוכה, כנראה על ידי הפחתת שיעור העוברים האנופלואידים (עם מספר לא תקין של כרומוזומים), הרי שכדאי לקחת את ה- DHEA ברצף עד להשגת בדיקת היריון חיובית, ללא קשר לביוץ.

16/12/2022 | 00:23 | מאת: הדר

היי דוקטור , אני בטיפולי פוריות , כרגע לאחר החזרה, רזרבה שחלתית נמוכה , בעוד שבוע מבצעת בדיקת בטא. האם יש טעם להתחיל לקחת deah ו-q10 ? תודה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית