דימום/דקפפטיל

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/11/2001 | 11:36 | מאת: אולה

שלום. בטיפול האחרון קיבלתי זריקת דקפפטיל ארוך. הטיפול נכשל, קיבלתי מחזור בזמן. הבעיה שהדימום לא נפסק. בד"כ המחזור שלי די קצר - 4 ימים. הפעם אני כבר ביום ה-7, ועשיין יש דימום לא חזק. 1.האם המצב נורמלי? 2.הבנתי שיתכן המצב, שבו אני עדיין "בדיכוי" - תחת השפעת הדקא. אם כך - לא יתכן ביוץ ספונטני, נכון? אז מה קורה לזקיק שנוצר החודש? תודה על התשובה, אולה.

הדימום הממושך יותר נובע כנראה מהטיפול שקיבלת ולא מהדקקפטיל. הדקפפטיל (3.75) ימנע ביוץ בחודש הקרוב ולכן לא יווצר כלל זקיק החודש . ניתן (ומומלץ) לקחת גלולות הורמונליות (למשל פרוגילוטון) כדי למנוע את תופעות הלוואי (כמו גלי חום ויובש בנרתיק) שצפויות עקב הדיכוי הנמשך, במידה ואת לא מתחילה מיד טיפול נוסף.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית