עוברים שלא המשיכו להתחלק

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/01/2020 | 17:52 | מאת: טלי

בת 32, עשיתי שאיבה בה נשאבו 18 ביציות. בעלי בן 36, מורפולוגיה 2%, תנועתיות שנעה בין סביר (מקסימום 35%) לנמוך (12%). 5 ביציות ניסו להפרות באופן טבעי - שני עוברים. 11 ביציות בשיטת icsi - תשעה עוברים. הוחזר עובר אחד ביום 4. היתר לא הוקפאו. במכון אמרו לי שלא המשיכו להתחלק. 1. האם אי התפתחות העוברים קשורה לאיכות הזרע? 2. האם לא עדיף בעתיד לנסות להפרות את כל הביציות באופן טבעי ובכך להגדיל את הסיכוי להישרדות העוברים? 3. העובר שהוחזר ביום 4 היה במצב של יום 3. האם יש סיכוי להיריון? תודה רבה מראש

1. יתכן. בד"כ הביצית קובעת יותר. 2. ניתן לשקול זאת בהתאם לאיכות הרע באותו היום. 3. כן. בהצלחה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית