החזרת מוקפאים בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/12/2019 | 11:38 | מאת: איילת

אני בת 45! נשארו לי חמישה עוברים מוקפאים (שלושה ושניים) אבל משאיבה לפני חודשיים. אני יודעת לגבי גילי וביציות מבוגרות וכ׳ו.. שאלתי, למרות האמור לעיל: מה הדרך הטובה ביותר להחזרת העוברים על בסיס טבעי או הורמונלי??מצד אחד, יש לי רירית מצויינת, ומצד שני כל העוברים המוקפאים עד כה לא נקלטו (הטריים נקלטו ארבע פעמים!). האם פרוטוקול עם אסטרופם עשוי להועיל? (מדברת על השתרשות בלבד, השאר כבר לא בשליטתנו). או שאפשר לקחת אסטרופם רק אחרי ההחזרה (את זה עוד לא עשיתי אף פעם). מה דעתך? תודה

מחקרים לא מורים על הבדל בשעורי ההצלחה בין מחזור ביוץ טבעי ולמחזור בו נוטלים אסטרופם. כך ששתי האפשרויות טובות באותה מידה. אם עוד לא ניסית טיפול עם אסטרופם אז הגיוני לנסות. אין יתרון ברור לקחת אסטרופם אחרי ההחזרה .

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית