ערך ירך קטנה מגיל ההריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/12/2019 | 08:25 | מאת: דנה

שלום פרופ זיידמן, בסקירה השניה עצם ירך באחוזון 70+ ובסקירה שלישית אחוזון 27 (קטן ב6 ימים מגיל ההריון). גם הבטן מעט קטנה. שאר הבדיקות תקינות לחלוטין, כולל מי שפיר וצ'יפ. האם יש סיבה לדאגה בירידה באחוזונים? האם זה מצביע על עובר נמוך סה"כ? תודה רבה!

אין סיבה לדאגה כי אלה הערכות בלבד, אבל כדאי להיות במעקב, כלומר לחזור על הבדיקה בעוד כמה שבועות.

11/12/2019 | 14:20 | מאת: דנה

תודה רבה על המענה! כעת בשבוע 32+2, עצם הירך 61.9 מ"מ מתאים לשבוע 32+1, אך באחוזון 32. משקל כללי קצת מעל אחוזון 50. הרופא שבדק אותי ממש ביטל את הדאגה שלי. 1. איך ייתכן שעצם הירך מתאימה בדיוק לגיל ההריון אך אינה באחוזון 50? 2. האם העובדה שעצם הירך שומרת על אחוזון יציב מרגיעה? 3. האם הירידה באחוזונים (70 בשבוע 22 ו30 בשבוע 32) מעידה על ירידה בהתפתחות? כלומר, האם רק הנתון הזה יכול להצביע על בעיה? 4. האם האחוזון שבו מצוי העובר מעיד גם על אחוזון שיהיה בו במהלך חייו במידה מסוימת? שוב המון תודה על המענה, דנה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית