פיפל והיסטרסקופיה.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/11/2019 | 10:56 | מאת: לירון

בת 35, amh 1.05 ללא הריונות קודמים. אחרי 2 שאיבות. ראשונה -5 ביציות, היו 3 הפריות ושתי החזרות (עובר אחד לא שרד הקפאה). הוחזרו עוברים בני יומיים ולא נקלטתי. שאיבה שניה-נשאבו 10 ביציות והופרו. גידלו את כל העוברים ליום 5-6 ונשארו 6 עוברים בדירוגים טובים. בינתיים הוחזרו 5 מתוך השישה אך לא הושג הריון. הרופא הציע לעשות היסטרסקופיה+פיפל. רציתי לדעת מה יתן הפיפל. הרירית שלי תמיד ''תלת שכבתית'' בכל הבדיקות ובעובי 7 פלוס. האם אכן פיפל יכול לתרום לקליטה? חשבתי שזה לבעלות רירית דקה.

באמת לא ברור עדיין האם פיפל יכול לתרום, אך קיימת טענה -- שטרם הוכחה -- שזה אולי משפר את הקליטה של העוברים בעקבות שחרור חומרי דלקת ברירית.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית