שאלה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/10/2019 | 16:24 | מאת: רעות

היי פרוספור אנחנו בני 30 מורפלגיה 1 שאר נתונים בסדר ולכן לא מעבירים ל ivf בנתיים . הזרעה שניה נקלטתי אך היה הפלה ציטוטוק שבוע 9 1)האם זה יכול להיות גם מזרע לא תקין? (אצלי הכל בסדר) כי בביהח אמרו ביצית לא תקינה בדרכ. 2) האם כדי לבקש הפריה אחרי ניסיון שתיים של הזרעה ? תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

22/10/2019 | 17:19 | מאת: רעות

בגדול השאלה העיקרית אם בגלל מורפלגיה נמוכה יכול להיות הפלה? לא דווקא, אצלי בכללי.

ההנחה המקובלת היא שרק זרע עם מורפולוגיה תקינה יפרה את הביצית ולכן אם הייתה הפריה , כנראה שאין למורפולוגיה השפעה על הצלחת ההיריון.

מחקרים גם מראים שלמורפולוגיה אין השפעה על ההצלחה בטיפולי הפריה.

23/10/2019 | 10:04 | מאת: רעות

אז כל העניין של הגדלה של הזרע פי 6000 לא יעיל? כמה נשים ששמעתי היו הפלות ושעשו מיון זרע נקלט.למרות שיש גם כאלה להפך.

23/10/2019 | 10:06 | מאת: רעות

(להפך כלומר נקלטו גם בלי מיון זרע)

מחקרים אקראיים מראים שזה באמת לא יעיל, למרות שזה בטח לא מונע הצלחה בחלק מהמקרים.

המחקרים העדכניים מורים שזה לא יעיל ולא מפחית הפלות או משפר את תוצאות ההיריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית