הדבקויות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/11/2001 | 11:42 | מאת: טלי

לפרופ' זיידמן שלום, מרוב דיבורים על הדבקויות כאן התחלתי לחשוש גם אני. עברתי בטיפול 4 של IVF הריון וגרידה ולאחר מכן עברתי עוד 2 טיפולי IVF בטיפולים הנ"ל עובי הרירית הגיע ל-13.5 מ"מ. המחזור עצמו בן כ-5 ימים כאשר מתוכו יומיים דימום רב ושאר הימים דימום פחות חזק. צילום רחם עברתי לפני כשנתיים והוא היה תקין (לפני הגרידה). אני עומדת לעבור טיפול בשיטת ZIFT שחשוב עבורו שיהיו חצוצרות פתוחות ולא יודעת בעצם אם אולי יש אצלי הדבקויות שאינני יודעת עליהן לאחר הגרידה. האם לאור כל הנאמר לעיל יש סיבה לחשש ? תודה, טלי

עם הרירית עבה והדימום רב, הדבר מרמז שכנראה אין הידבקויות, אך כמובן שישנן בדיקות ספציפיות לבדוק זאת.

במהלך ביצוע ה- ZIFT יוודאו שאין הידבקויות סביב החצוצרות. במידה ויש הידבקויות, והן חמורות ומעוותות את החצוצרות, הפעולה תבוטל. את יכולה לשקול ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית לפני ה- ZIFT על מנת לשלול הימצאות הידבקויות בחלל הרחם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית