פרוגסטרון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/11/2001 | 11:25 | מאת: דקל

שלום רב, ברצוני לדעת מה זה הורמון הפרוגסטרון, מה מטרתו לשם מהו, ומה משמעותו כאשר הוא נמוך?? למשל קראתי שאנשים בודקים גם בטא וגם רמת פרוגסטרון מה זה אומר? תודה רבה

הפרוגסטרון הוא ההורמון שקריטי לקיום ההריון. בדיקת פרוגסטרון גבוהה, מספר ימים לאחר הביוץ המשוער, תומכת (אם כי לא "מוכיחה") שהביוץ אכן ארע. בדיקת בטא ופרוגסטרון יכולה לסייע לרופא לקבוע האם ההריון תקין (למשל בהריון חוץ-רחמי הבטא עולה, אך הפרוגסטרון בדרך כלל נותר נמוך).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית