שאיבת ביציות והקפאתן

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/09/2019 | 11:27 | מאת: נועה

שלום רב, בת 41 (עוד שבועיים), ללא ילדים. מבקשת לברר האם ניתן לעשות שאיבת ביציות לשם הקפאתן? התקשרתי לכמה בתי חולים ציבוריים ונאמר לי שבגיל 41 הם כבר לא עושים. האם בבתי חולים פרטיים ישנן הנחיות אחרות? מאוד מתוסכלת, עצובה ומוטרדת מהמצב מכיוון שאיני בזוגיות ואני רוצה לשמור לעצמי את האופציה הזו. לצערי אף רופא שהייתי אצלו לא טרח להדגיש בפני את חשיבות שימור הפוריות בגיל מוקדם יותר ועכשיו אני מכה על חטא. אודה לתשובתך האם ניתן לבצע? בברכת שנה טובה

26/09/2019 | 18:50 | מאת: גליה

סליחה שאני מתערבת, אבל אין הגיון בהקפאה בגיל הזה, בטח שלא ביציות. הקפאה לא בהכרח תשמר לך פוריות, הפוריות בגיל הזה באופן סטטיסטי לא גבוהה. אם את באמת רוצה ילד, זה ממש הזמן להתחיל. גם אני יחידנית ומבינה את מצוקתך, אבל הדבר אפשרי. את תכי על חטא שוב בעוד כמה שנים אם לא תזדרזי כעת. הרבה הצלחה!

26/09/2019 | 21:37 | מאת: נועה

האם קיימות אופציות נוספות בגילי כדי לשמר פיריון /להרות או שאבדו כבר כל סיכויי לזה..? תודה

את יכולה להקפיא עוברים או פשוט להמתין לבן זוג מתאים ולהסתייע בתרומת ביציות עד גיל 54.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית