איקקלומין

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/11/2001 | 10:38 | מאת: טלי

בת 30, כמעט שנה מנסה להיכנס להריון לפני חודש התחלתי טיפול של איקקלומין עקב העדר ביוץ טבעי ומחזור לא סדיר חודש ראשון (לאחר נטילת ארגסט לשם קבלת מחזור) - כדור אחד ביום למשך 5 ימים מהיום ה-5 למחזור: U.S ביום ה-14 למחזור הורה על הרבה זקיקים קטנים בשתי השחלות, זקיק אחד 11 מ"מ, עובי רירית הרחם 7 מ"מ, ללא נוזל בדוגלס. הרופא טען כי ביוץ כבר לא יתרחש החודש והעלה את מינון הכדורים. חודש שני - 2 כדורים ביום למשך 5 ימים מהיום ה-5 למחזור U.S ביום ב-14 למחזור הורה על הרבה זקיקים קטינם בשתי השחלות, זקיק אחד 9 מ"מ, עובי הרירית 5 מ"מ, ללא נוזל בדוגלס. הרופא הורה לי לבצע שוב U.S ביום ה-17 למחזור? האם זה הגיוני לאור נתוני החודש שעבר? האם יש טעם בכך? בכל מקרה, לפני הנתונים הנ"ל, האם נראה לך המשך טיפול באיקקלומין? כי מלבד מצבי רוח משתנים ונפיחות בגוף, לא נראה לי שכדורים אלה משפיעים עליי כרצוי... בתודה מראש ד"ר יקר וסליחה על אריכות הדברים, הנפוחה

תזכרי שהפעם קיבלת את המינון הרגיל (שני כדורים) ולא מינון גבוה במיוחד (ניתן לתת גם 4 או 5 כדורים מידי יום). בכל מקרה כדאי לבצע מעקב עוד כמה ימים. במידה והרופא לא יצליח למצוא מינון של איקקלומין בו את מבייצת טוב הוא בודאי יחליף לך את הטיפול.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית